• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Cupa Moldovei Moldtelecom. Petrocub - CSF Bălţi

24 apr 2024 de Svetlana Tataru

 

Petrocub Hânceşti şi CSF Bălţi se întâlnesc astăzi de la ora 19:00 în prima manşă a semifinalelor Cupei Moldovei Moldtelecom. Partida de la Hânceşti va fi transmisă în direct de platforma media ligatv.md şi în reluare de postul de televiziune We Sport, în ziua de joi, 25 aprilie de la ora 17:00.

 

Petrocub Hîncești - CSF Bălți

 

24 aprilie. Hîncești, stadionul municipal

Arbitru: Dumitru MUNTEAN

Asistenți: Veaceslav SIVACIOV și Igor REABOCULI

Al 4-lea oficial: Stanislav LEU

 

Petrocub Hîncești: 16.Razak ABALORA, 4.Victor MUDRAC, 8.Dumitru DEMIAN, 11.Sergiu PLATICA, 17.David Sandan ABAGNA, 19.Mihail PLATICA, 37.Dan PUȘCAȘ, 39.Teodor LUNGU, 66.Ion BORȘ, 94.Corneliu COTOGOI, 97.Marius IOSIPOI

Rezerve: 1.Silviu ȘMALENEA, 32.Dumitru COVALI, 5.Cristian AXENTI, 9.Vladimir AMBROS, 20.Donalio MELACHIO DOUANLA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 23.Mihail LUPAN, 46.Danil ANDREICIU, 70.Basit SEIDU, 78.Nicky CLEȘCENCO, 90.Ion JARDAN

Antrenor: Andrei MARTIN

 

CSF Bălți: 1.Stanislav NAMAȘCO, 2.Medina Alvaro BELY, 8.Ruslan CHELARI, 9.Vadim YAKOVLEV, 10.Andre DA SILVA 11.Daniel DANU, 17.Ilie DAMAȘCAN, 19.Cristian PĂSCĂLUȚĂ, 20.Alexandr DEDOV, 29.Peter EDEMA, 30. KLEITON

Rezerve: 33.Artur NAZARCIUC, 6.Alexandru GĂU, 7.Federico NSUE NGUEMA, 18.Eugeniu REBENJA, 22.Abbey AGBODZIE, 24.Dumitru ROGAC, 83

Antrenor: Veaceslav RUSNAC

 

Gazdele au anunțat că intrarea la meci va fi liberă. 

 

Începând cu vara anului 2021, cele două echipe s-au întâlnit de 12 ori până acum în cadrul Super Ligii. Petrocub are 11 victorii, iar un meci s-a încheiat la egalitate. Golovarajul general este favorabil hânceştenilor: 32-5. Dintre cele 32 de goluri marcate de Petrocub în poarta echipei bălţene, mai mult de o treime, 11 la număr au fost înscrise de Vladimir Ambros. Un alt aspect interesant este faptul că formația CSF Bălţi nu a marcat de 8 meciuri în poarta Petrocubului.  

 

În prima fază a campionatului, Petrocubul s-au impus cu un scor de 4-0 în deplasare şi cu rezultat de 3-0 pe teren propriu, iar în faza a doua, formaţia condusă de Andrei Martin s-a impus cu 5-0 la Hânceşti şi cu 3-0 în deplasare. Ultimul meci s-a disputat chiar în etapa a 6-a, pe 20 aprilie. Hânceştenii au marcat prin David Abagna, Mihail Platica şi Mihail Lupan. În faţa a 1300 de spectatori, „petroliştii” s-au descurcat de minune, deşi nu s-au putut baza pe Sergiu Platica, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

 

Petrocub, formaţie ce a cucerit Cupa Moldovei în ediţia 2019/2020, va juca pentru a 6-a oară în semifinale. S-a întâmplat în premieră în ediţia 2016/2017 când a pierdut în seria loviturilor de departajare în faţa Sheriff-ului. Atunci, o semifinală se juca într-o singură manşă. În ediţia actuală, Petrocubul a eliminat reprezenta Ligii 1, CF Saksan, cu scor de 9-1 şi reprezentanta Ligii a 2-a, FC Stăuceni, cu un scor de 12-1 la general.

 

„Leii” din Hânceşti se află în faţa unui moment istoric. Discipolii lui Andrei Martin pot cuceri atât titlul de campioni, cât şi Cupa Moldovei. Petrocubul are un joc închegat cu puţine lacune în apărare şi cu fotbalişti creativi pe faza ofensivă. Finalul lunii aprilie, dar şi întreaga luna mai se anunţă de foc. După meciul cu CSF Bălţi, hânceştenii vor juca pe 28 aprilie pe teren propriu cu Sheriff Tiraspol, în etapa a 7-a a Super Ligii. În luna mai, Petrocubul va juca în campionat cu Milsami în deplasare, dar şi cu Zimbru pe teren propriu.

 

De partea cealaltă, CSF Bălţi este finalista Cupei Moldovei în ediţia 2022/2023. Sub timona lui Veaceslav Rusnac, bălţenii vor juca din nou în semifinale, însă misiunea lor se anunţă una dificilă, având în vedere importanța partidei, dar și ambiția formaţiei oaspete de a ajunge în cupele europene. În această ediţie a Cupei Moldovei, CSF Bălţi a trecut în optimile de finală cu un scor de 7-0 de Constructorul Leova din Liga a 2-a, iar în sferturi a dispus de Dacia Buiucani cu scorul general de 3-2.  

 

Meciul retur CSF Bălţi-Petrocub se va juca pe 1 mai, tot de la ora 19:00.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.